DE SFÂNTUL NICOLAE EUROPE DIRECT UNEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE

Astăzi,6 decembrie, la Uvertura Mall, APC –Europe Direct Botoşani a reunit o parte din organizațiile cu care a colaborat pe parcursul anului 2014. Au fost prezenți voluntari de la Cheia Sol( președinte Oana Pușcașu), Asociatia Buzzmedia(președinte Ioana Matfeev),Asociatia Umanitara ,,Inimi la unison”( președinte Partenie – Cristian Apostoaie), precum și elevi ai școlilor nr. 11 și 12 și ai Liceului Tehnologic Special SF. STELIAN din Botoșani.

1456076_604583102923353_1579648518_n

Pe lângă reprezentanții organizațiilor și ai instituțiilor școlare mai sus amintite,  au participat la eveniment domnul Cristian Costachel, realizator TV și domnul Răzvan Pascal, liderul bloggerilor botoșăneni. În scurtele luări de cuvânt a fost evidențiat faptul că Centrul EUROPE DIRECT Botoșani a fost cel mai important partener care a sprijinit constant activitatea ONG-urilor și instituțiilor de învățământ din județ. Au fost rostite cuvinte de apreciere și de mulțumire la adresa d-lui Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului EUROPE DIRECT, care este persoana care asigură echilibru și conferă substanță oricărei acțiuni organizate, oferind suport moral și material, asumându-și rolul de mediator și îndrumător atunci când este cazul. Reprezentantul Școlii nr. 12, d-na Lăcrămioara Balan, a arătat că d-nul Radu Căjvăneanu este un om de valoare și că îi datorăm respect și recunoștință pentru tot ceea ce face în folosul comunității.

1460010_610397722341891_241337222n

Așa cum a anunțat, d-l Căjvăneanu a oferit fiecărei organizații prezente câte 20 de tricouri personalizate. Cristian Costăchel a dialogat cu copiii și tinerii prezenți despre însemnătatea zilei de 6 decembrie, testându-le cunoștințele referitoare la Sf. Nicolae. Doamna Rozalia Groza, profesor de religie la Școala Gimnazială nr. 11, a punctat cele mai importante momente din viața pământească a sfântului sărbătorit la această dată, evidențiind faptul că este cel mai cunoscut sfânt, el fiind cinstit de majoritatea cultelor religioase. Apărător al dreptei credințe, Sf. Nicolae combate erezia lui Arie și îi trage o palmă acestuia, intrigând astfel pe membrii sinodului ecumenic de la Niceea. Dincolo de acest episod însă, Sf. Nicolae a dovedit dragoste și bunătate față de semeni, îndeosebi față de săraci și față de copii. Chiar și după trecerea sa la cele veșnice, el este așteptat să vină în fiecare casă în noaptea de 5 spre 6 decembrie pentru a lăsa daruri frumoase copiilor cuminți și câte o vărguță celor obraznici.

După ,,ședințele foto” ale fiecărei organizații, micii reporteri ai Ziarului Buzz au realizat interviuri, iar voluntarii Asociației INIMI LA UNISON, elevi ai Liceului Tehnologic Special SF. STELIAN au interpretat colinde.În final au fost oferite mici daruri din partea Sf. Nicolae.

10488327_782460418488505_4126495968890886840_n

1460010_610397722341891_241337224n

Mulțumim în numele Asociației INIMI LA UNISON domnului Radu Cajvaneanu pentru această frumoasă întâlnire în cadrul căreia voluntarii din organizații diferite au avut ocazia să se cunoască, să socializeze, să-și descopere unii altora preocupările, să se susțină și să se aprecieze reciproc.

Mulțumim de asemenea pentru sprijinul neprețuit acordat în vederea bunei desfășurări a acțiunilor inițiate de asociația noastră și sperăm într-o colaborare la fel de rodnică și pe viitor.

Alina Răileanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s