ÎN LUMINA ÎNVIERII – TRADIȚII ȘI OBICEIURI PASCALE, ediția a IV a

Luni, 26 mai 2014, începând cu ora 16, în sala de conferințe a Restaurantului  BELVEDERE din Botoșani, a avut loc încă  o întâlnire organizată sub genericul ÎN LUMINA ÎNVIERII-Tradiții și obiceiuri pascale.                

Aflată la a patra ediție, acțiunea , organizată de Asociația Umanitară INIMI LA UNISON și Liceul Tehnologic Special SF. STELIAN, s-a bucurat de o prezență numeroasă, copii, elevi, tineri, părinți, instructori de educație, asistenți maternali, bunici și cadre didactice  animând atmosfera, unii fiind protagoniștii unor momente artistice, alții dovedindu-și talentul în arta încondeierii ouălor sau pur și simplu participând ca spectatori la ceea ce s-a întâmplat pe parcursul a trei ore.

Parteneri în organizare au fost: Fundația ȘTEFAN LUCHIAN, reprezentată prin d-na prof. Aglaia Corneanu, Fundația CLAUDIA Vorniceni, reprezentată de d-na Maria Zvâncă și Centrul EUROPE DIRECT Botoșani, reprezentat de d-l Radu Căjvăneanu.

În deschiderea activității toți cei prezenți au cântat HRISTOS A INVIAT!, considerat a fi IMNUL BIRUINȚEI asupra morții,


apoi părintele Liviu Botezatu, parohul Bisericii SF. GHEORGHE Poiana Unțeni a făcut, în cuvântul său, câteva precizări legate de tradițiile și obiceiurile specifice perioadei pascale, începând de la salutul creștinilor, continuând cu prepararea bucatelor pentru masa de Paști și încheind cu obiceiul încondeierii ouălor.


Președinta Fundației ȘTEFAN LUCHIAN, d-na Aglaia Corneanu, profesor de arte plastice, a predat apoi o adevărată lecție despre decorarea ouălor celor aproape 100 de concurenți înscriși la concurs.

Invitații speciali ai serii, Grupul STELUȚELE din Vorniceni,coordonat de d-na înv. Marinela Mihai, Grupul de elevi de la Școala Gimnazială nr. 1 Unțeni, structura Poiana, coordonat de d-na înv. Maria Clim și Mărioara Borcan, beneficiară a Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională, îndrumată de d-na Tamara Balan, au susținut trei momente artistice. Cântecul, poezia, dansul ne-au însoțit pe tot parcursul activității.  Cei care au creat aceste momente artistice au fost  răsplătiți cu daruri simbolice: jucării și cărți.


Juriul, alcătuit din: d-na Aglaia Corneanu, d-na Maria Aramă, d-na Adina Cical, d-na Florica Podariu, d-ra Laura Pușcașu și d-na Cătălina Hodan, a evaluat fiecare dintre lucrările înscrise în concurs și a acordat premii concurenților. Fiecare dintre participanți a primit pe lângă duplomă o jucărie sau o carte în funcție de vârstă.

Nădăjduim că, până la viitoarea ediție, Lumina Sfântă și Tainică a Învierii va rămâne în sufletele noastre pe care  le va deschide spre armonie, speranță, toleranță și credință și  ne va călăuzi numai pe căi presărate cu flori ale iubirii.

prof. Aurel și Alina Răileanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s