FESTIVALUL EGALITĂȚII ȘANSELOR – ediția a II a, mai 2014

banner- publ 3FESTIVALUL EGALITĂȚII ȘANSELOR pentru copii și tineret INIMI LA UNISON este un festival – concurs, organizat de Asociația Umanitară “INIMI LA UNISON”  și Liceul Tehnologic Special SF. STELIAN  Botoșani și se adresează  elevilor din școlile speciale, celor cu cerințe educative speciale integrați în învățământul de masă, elevilor cu deficiențe locomotorii și senzoriale, precum și persoanelor private de libertate (din penitenciare).

Pentru înscrierea în festival puteţi solicita  Regulamentul, Fișa de înscriere, Acordul de Parteneriat și toate celelalte detalii,la nr. de telefon: 0744761221 sau trimițând un e-mail pe adresa alinaraileanu2014@gmail.com  data limită pentru înscrieri fiind 18 aprilie 2014.

Concursul cuprinde două secțiuni:

Secțiunea 1: Expoziții – deschise în perioada  5 mai – 5 iunie 2014 în 6 sedii ale instituțiilor partenere:

Creații literare în versuri sau în proză

Pictură icoane

                   ♣ desene, compoziții plastice având ca temă PRIETENIA

Abilități manuale (cusături tradiționale, împletituri, goblen, colaje, lucrări realizate în tehnica origami, quilling, jucării, etc.)

Fotografie

La această secțiune pot participa:

a) elevi cu CES și cu deficiențe asociate din școlile speciale;

b) elevi cu CES din școlile de masă;

c) elevi cu deficiențe locomotorii și senzoriale;

d) persoane private de libertate (penitenciar);

Lucrările de la Secţiunea 1 vor fi trimise până  cel târziu luni, 28 aprilie 2014 pe adresa: Răileanu Alina, Liceul Tehnologic Special Sf. Stelian Botoşani, str. D. Rallet nr.6, cu menţiunea: PENTRU FESTIVALUL – CONCURS  INIMI LA UNISON.

Secțiunea 2: Spectacol – concurs cultural SUFLET DE ARTIST – în data de 1o mai 2014

Interpretare vocală/instrumentală( muzică populară, folk, ușoară-individual sau colectiv)

Dans – popular traditional, etno, modern, sportiv, tematic, balet, dans de societate, latino, etc.

Teatru: teatru scurt, scenetă, teatru de păpuși, moment literar-artistic, recitări, monolog.

La Secțiunea 2 sunt invitați să participe:

a) elevi cu CES și cu deficiențe asociate din școlile speciale;

b) elevi cu CES din școlile de masă;

c) elevi cu deficiențe locomotorii și senzoriale;

d) persoane private de libertate (penitenciar);

e) elevi din școlile de masă care fac echipă cu elevi cu cerințe educative speciale din școlile speciale sau din cele integratoare, cu copii aflați în evidența unor O.N.G.-uri(cel puțin jumătate din membrii grupului să fie elevi/tineri cu cerințe educative speciale, cu orice tip de deficiență)

La această secțiune se poate participa:

a) direct – cu evoluție pe scenă, în data de 10 mai 2014;

b) indirect – cu înregistrarea momentului artistic pe suport electronic (DVD) și trimiterea până la data de 28 aprilie 2014 la adresa: Răileanu Alina, Liceul Tehnologic Special Sf. Stelian Botoșani, str. Dimitrie Rallet nr. 6, cod. poștal 710 702.

Rugăm ca materialele filmate să fie într-un format care să permită deschiderea cu VLC sau cu Windows Media Player.

Jurizarea se va face- după o fișă de evaluare- în timpul concursului pentru concurenții care participă direct, iar pentru cei care participă indirect, în perioada 19-28 mai  2014 de către un juriu format din organizatori şi parteneri la fiecare categorie de participanți în parte, pe subsecţiunile precizate. Fișa de evaluare va cuprinde  criterii pentru fiecare subsecțiune în parte, criterii care vor viza în general calitatea interpretării, originalitatea, adecvarea conținutului la vărsta concurenților, mișcarea scenică și comunicarea cu publicul, vestimentația,  precum și performanța realizată în raport cu vârsta și tipul deficienței.

Se vor acorda Premiile I, II, III, mențiuni, premii speciale, premii de popularitate (atât pentru participarea directă, cât și indirectă), precum și TROFEUL FESTIVALULUI. Juriul poate hotărî neacordarea unor premii sau acordarea mai multor premii I, II, III. Se va acorda un singur TROFEU AL FESTIVALULUI. Trofeul va fi câștigat de un concurent/un grup/o formație cu participare directă la festival.

În vederea bunei desfăşurări a concursului vă rugăm să confirmați primirea invitației printr-un e-mail pe adresa menționată în care să ne precizați, până pe data de 18 aprilie 2014, intenția dumneavoastră de a participa la festival în mod direct sau indirect. Totodată vă rugăm să trimiteți și fișele de înscriere în concurs completate. Acordul de parteneriat înregistrat, semnat și ștampilat îl trimiteți cu DVD-ul. Vă va fi trimis apoi prin e-mail, scanat, împreună cu diplomele. Cei care veți participa direct, vă rugăm, aduceți Acordul în ziua festivalului.

AȘTEPTĂM SĂ NE CONTACTAȚI !

ALINA RAILEANU – Coordonator proiect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s