CEL MAI FRUMOS MĂRȚIȘOR

Mărțișorul, simbol al primăverii, este oferit cu multă plăcere celor pe care ii iubim, ca semn al admirației, al dragostei, al prețuirii noastre și de cele mai multe ori este însoțit de  urări de bine, de sănătate, fericire.

Tradiția spune că scopul purtării marțișorului este acela de a-ți apropia soarele, de a ți-l face prieten, de a-i câștiga binăvoința și de a-l determina să-ți dea ce-i stă în putere: frumusețe, veselie și sănătate, cinste și iubire. Iar dăruind  un mărțișor este ca și cum ai dărui o fărâmă de soare.
Fărâme de soare și-au dăruit reciproc și cei care în ajun de 1 martie și-au oferit totodată și prilejul de a petrece împreună câteva ore. 15 elevi ai Liceului Tehnologic Special ,,Sf. Stelian” din Botoșani, unii dintre ei voluntari ai asociației noastre, au fost oaspeții elevilor de la Școala Gimnazială nr. 2 Mânăstireni – Unțeni. Elevii școlii gazdă au pregătit un moment artistic care a constat în prezentarea unei scenete inspirate de povestea ,,Soacra cu trei nurori” scrisă de Ion Creangă- de la a cărui naștere se împlineau  la 1 marie 177 de ani- și  în recitarea unor poezii închinate primăverii și mărțișorului. Împreună, elevii celor două școli s-au bucurat de momentele plăcute create special pentru această ocazie.

Tot elevii de la Liceul ,,Sf. Stelian” au fost cei care au dorit să facă o surpriză plăcută elevilor claselor a II a și a III a de la Școală Gimnazială ,,Sf. Maria” din Botoșani. Prezența lor în ajunul zilei de 8 martie în mijlocul micuților  a adus multă bucurie acestora. Ei au cântat cu  multă însuflețire cântece închinate mamei și anotimpului primăvara, iar cei mari au dăruit fiecăruia câte un mărțișor special, personalizat.

Asociația INIMI LA UNISON a avut ocazia să adauge fiecărui mărțișor oferit copiilor de la cele două școli căte un dar, potrivit nevoilor acestora.

Dacă mărțișoarele  vor fi purtate la piept  o perioadă limitată în timp, ceea ce au experimentat  elevii cât s-au aflat împreună va rămâne probabil în inimile lor ca o amintire plăcută ce va sta la baza unei prietenii sincere și durabile, care este cu siguranță cel mai frumos mărțișor pe care ei l-au primit și l-au dăruit cu bucurie și dragoste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s