TRUP ȘI SUFLET ÎN ARMONIE

Vineri, 5 aprilie 2013, 15 elevi ai Liceului Tehnologic  ,,Sf. Stelian” Botosani, care sunt și membri ai Asociației Umanitare INIMI LA UNISON, insotiti de câțiva profesori și enoriași ai Bisericii Vovidenia  din Botoșani și de dl. Radu Căjvăneanu, coordonatorul  Centrului  Europe Direct Botoșani, au participat la o activitate caritabilă organizată la Centrul de Asistență și Îngrijire Leorda.

Activitatea a constat în oferirea de pachete conținând în principal obiecte  de folosință personală, îmbrăcăminte, încălțăminte, fructe, dulciuri, provenind în cea mai mare parte de la enoriașii parohiei Vovidenia, care au răspuns apelului parintelui Partenie Apostoaie de a face o bucurie celor 70 de persoane  vârstnice asistate.   Din partea Centrului Europe Direct Botoșani au fost distribuite publicații.

Tinerii, care au fost mesagerii parohiei mai sus amintite, au dialogat cu batrânii, le-au cântat, au încercat să-i binedispună, iar aceștia,, la rândul lor, și-au spus păsurile, au depănat amintiri, au multumit pentru darurile primite, dar mai ales pentru răbdarea de a-i asculta și pentru înțelegerea pe care au manifestat-o față de ei.

În curtea centrului tinerii au răsădit în ghivece flori proaspete pe care le-au oferit , câte una în cameră, tot asistaților. Una dintre flori a poposit și în mâinile domnului Costache Nechita, șeful centrului, un iubitor al florilor, după cum au aflat oaspeții, ca semn de mulțumire  pentru modul în care s-a comportat ca gazdă.

În frumoasa biserică Sf. Spiridon construită în incinta Centrului de Îngrijire de la Leorda au răsunat apoi minunatele cântări religioase Doamne, binecuvintează, Pentru Tine, Doamne, Tie Maică-Ți cer, Salcia, Simone, Se-aude clopotul bătând, Să se îndrepteze , pe care tinerii le-au interpretat cu bucurie, mulțumind lui Dumnezeu pentru darurile pe care cu milostivire le revarsă asupra lor și pentru prilejul pe care l-au avut, tot cu voia Lui, de a aduce un zâmbet și o rază de speranță pe chipul și în sufletul acestor semeni ai nostri.

Părintele paroh, Mihai Popa, a adresat felicitări elevilor pentru modul în care au ales să aducă laudă lui Dumnezeu și le-a dat binecuvântarea ca, oricând vor veni la Centrul Leorda, să cânte în această biserică.

Acțiunea s-a derulat în cadrul programului Să știi mai multe, să fii mai bun sub genericul Trup și suflet în armonie , ea făcând parte și din calendarul activităților proiectului HRISTOS ÎMPĂRTĂȘIT COPIILOR pe care Biserica Vovidenia  îl derulează în parteneriat cu Liceul Tehnologic Sf. Stelian și cu alte parohii din județ.

Prof. Alina Răileanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s